Taborniška hiša in prostor

Naš drugi dom!

Taborniška HIŠA v Izoli nad Jagodjem

Drugi dom smo si ustvarili nad Jagodjem v Izoli. Tukaj izvajamo vodove in rodove akcije, tekmovanja, posvete, sestanke, druženja in še marsikaj!

Na prostoru stoji enonadstropna hiša, ki po etaži meri 31m2. V pritličju se nahaja družabni prostor z mizami, kamin ter delno opremljena kuhinja z manjšim hladilnikom. V prvem nadstopju je urejen prostor za spanje s pogradi in blazinami, ki lahko sprejme približno 10 oseb (možno pa je tudi postaviti še 5 dodatnih ležišč). Ob hiši stoji tudi prostoren nadstrešek, kjer je možno postaviti gasilske mize, klopce ter žar.

Hišni red

Naš taborni prostor se razteza čez 3 terase, vsaka pa ima kapaciteto za 25-30 šotorov. Na sredinski terasi stoji hiša z nadstreškom.

V ločenem zidanem objektu na spodnji terasi so urejene sanitarije, tuši ter umivalnica. Urejeno imamo tudi ognjišče, vendar žal zaradi omejene dostopnosti do gozdov v obalnem pasu, ni možnosti nabiranja lesa v naravi. Velja poudarit, da poleg osnovnih previdnostnih ukrepov pri kurjenju je potrebna povečana pazljivost zaradi bližine bencinskih črpalk in morebitne prepovedi kurjenja v naravi!

Prostor in hiša sta preskrbljena s pitno vodo, napeljana je tudi elektrika. Spodnjo teraso karsi prečudovit razgled na morje, Izolo in okolico.

Tabor z razgledom!

Taborni prostor

Zabavne, zanimive, poučne!

Dejavnosti in okolica

Možne so vse taborniške dejavnosti: taborjenja, posveti, srečanja, akcije druženja…

Le 2km stran je mesto ki ima seveda trgovine, pošto ter pestro izbiro mestnih dejavnosti. Najbližje kopališče San Simon je od prostora prav tako oddaljeno 2km, so pa v bližini tudi druga kopališča in skriti kotički Slovenske obale!

Možni so tudi izleti v naravo, podeželje oz. kmečki turizem (Medljan), koča pa je tudi idealno izhodišče za orientacijo.


Kako do prostora?

Z avtomobilom se peljemo po Izolski obvoznici, mimo Petrolove črpalke, naprej do ostrega desnega ovinka po katerem je krožišče: za Jagodje (desno prvi izhod), Portorož (ravno drugi izhod) in za naš taborniški prostor (levo tretji izhod). Po približno 100m zavijemo še enkrat levo, se peljemo še 350m po rahlo vzpenjajoči cesti, dokler ne zagledamo rdeče-belo rampo na levi (tik pred zelo strmim ozkim desnim ovinkom in vodovodno postajo). Po približno 150m spusta stoji naša hiša.
Google maps

Žal hiša ni dostopna za avtobus, lahko pa z njim pridete do bližnjega Petrola in se do prostora sprehodite po gozdni poti (na sliki). Prostora je za omejeno število avtomobilov (7-10) na spodnji terasi ali pred hišo. 

Te karkoli zanima?

Kontaktiraj nas!

tabornikiizola@gmail.com
ali
031 377 588 (starešina – Vilette Čibej)