Bičikleta žur

Aloha, bičikletarji!

Kaj je Bičikleta žur?

Bičikleta žur je zabavno taborniško-rekreativno orientacijsko tekmovanje s kolesi po Izolskem zaledju! Vsako leto je vzdušje tekmovanja obarvano v določeni temi – leta 2019 smo se sproščali na havajih, leta 2022 pa smo krotili leve v cirkusu! Posebnost tekmovanja je ta, da se ga lahko udeležijo tako taborniki kot ne-taborniki (rekreativci), ki ustrezajo starostnim pogojem tekmovanja. To pa še ni vse: tekmovalce vsako leto tudi nagradimo z večernim žurom, ki traja vse do jutranjih ur!

Kdo lahko tekmuje?

Tekmuje lahko vsak, ki je na dan tekmovanja star 14 let, s tem da morajo vsi mladoletni tekmovalci na dan tekmovanja oddati še potrdilo za mladoletne.

Za udeležbo ni pogoj biti tabornik ali resen kolesar, prav tako tekmovalci ne potrebujejo predhodnega taborniškega znanja (z izjemo orientacije).

V ekipi so lahko načeloma 3 člani, izjemoma in po dogovorju z organizatorjem dopuščamo tudi dvo ali štiričlanske ekipe.

Prihajamo od daleč – ali je na kraju dogodka mogoče prespati?

Seveda! Na kraju dogodka je mogoče prespati tako iz petka na soboto (dan pred tekmovanjem) kot iz sobote na nedeljo (dan po tekmovanju).

Vso potrebno opremo (šotori, spalne vreče ipd.) si pa morate tekmovalci priskrbeti sami!

Kaj vse vključuje cena prijave?

1 hladen obrok (sendvič) ter 2 topla obroka (kosilo, večerja) na osebo, 1 majčko na osebo, sladko presenečenje na progi, žurko in za najboljše seveda tudi nagrade!

Kaj moram imeti s seboj?

Obvezna oprema za vsakega tekmovalca je: ustrezno opremljeno gorsko kolo, čelada, menažka in jedilni pribor, zračna tlačilka (vsaj 1 na ekipo), *rezervna zračnica, taborniška rutica (za tabornike) ter *pribor za krpanje zračnic (flike, lepilo, orodje). Vsaka ekipa mora s seboj imeti tudi vsaj 1 komplet prve pomoči.

*Zvezdica pomeni, da del opreme ni obvezen za tekmovalce, ki uporabljajo “tubeless” gume.

Te zanima več?

Predlagamo, da si najprej prebereš pravilnik tekmovanja ter razpis, kjer so vse potankosti podrobneje opisane. Če te pa zanima še kaj nas lahko kontaktiraš preko maila (bicikleta.zur@gmail.com). Z veseljem ti bomo pomagali!

Spremljaj nas tudi na družbenih omrežjih in ne zamudi najnovejših informacij!