Pogosta vprašanja

Kaj je Bičikleta žur?

Bičikleta žur je zabavno taborniško-rekreativno orientacijsko tekmovanje s kolesi po Izolskem zaledju. Tekmovanja se lahko udeležijo tako taborniki kot ne-taborniki, ki ustrezajo starostnim pogojem, ki so zapisani v pravilniku.

Kako točno poteka tekmovanje?

Tekmovanje poteka v dveh sklopih: Orientacija in “žur”. Zjutraj se ekipe s kolesi in zemljevidom podajo na orientacijo po Izolskem zaledju in po poti opravljajo razne zabavne naloge, zvečer pa se vsi skupaj sprostimo na najbolj nori zabavi v maju!

Ali moram imeti veliko taborniškega znanja, da lahko tekmujem?

Ne! Za opravljanje nalog na kontrolnih točkah tekmovalci ne potrebujejo taborniškega znanja. Naloge na točkah so povezane s kolesarstvom (npr. krpanje zračnic) ali pa temeljijo na zabavnih, miselnih ter spretnostnih izzivih.

Ali moram biti resen kolesar da se tekmovanja lahko udeležim?

Absolutno ne! Tekmovanje je sproščeno in zasnovano tako, da progo lahko prekolesarijo prav vsi sodelujoči.

Koliko moram biti star, da se tekmovanja lahko udeležim?

Tekmovanja se lahko na lastno odgovornost udeleži vsak, ki v tekočem letu dopolni 15 let. Mladoletni tekmovalci morajo na dan tekmovanja oddati potrdilo za mladoletne, ki ga podpišejo starši. Če mladoletni tekmovalec potrdila ne odda, žal ne sme na progo.

Koliko oseb je lahko v eni ekipi?

V eni ekipi so načeloma 3 osebe, po dogovoru z organizatorjem dopuščamo tudi štiričlanske in dvočlanske ekipe.

Ali obstaja več kategorij?

Ja, obstajata 2 kategoriji: Taborniki in rekreativci (ne-taborniki). Za skupno veliko nagrado, pa tekmujejo vse ekipe v skupni kategoriji – torej nagrado dobijo absolutni zmagovalci.

Prihajamo od daleč – ali je na kraju dogodka mogoče prespati?

Seveda! Na kraju dogodka je možno prespati tako iz petka na soboto, kot iz sobote na nedeljo, vendar si morate vso potrebno opremo za spanje tekmovalci sami priskrbeti (šotori, spalne vreče ipd.).

Koliko časa traja tekmovanje?

Tekmovalci morajo biti na kraju dogodka prisotni najkasneje ob 7.00 (priporočljivo je priti že prej), uradni del pa se konča okoli 20.00. Po podelitvi in večernem programu lahko tekmovalci ostanejo še na večerji in zaključni zabavi – “žuru”.

Kaj vse vključuje cena prijave?

Cena vključuje: 1 hladen obrok (sendvič) ter 2 topla obroka na osebo (kosilo in večerja), 1 majčko na osebo, našitek (za tabornike), barvno karto, sladko presenečenje na progi in nepozabno doživetje v dobri družbi!

Kaj moram vse imeti s seboj?

Obvezna oprema za vsakega tekmovalca je: ustrezno opremljeno gorsko kolo, čelada, *zračna tlačilka (vsaj 1 na ekipo, priporočamo 1 na osebo za lažje opravljanje naloge na KT), *rezervna zračnica, taborniška rutica (za tabornike) ter *pribor ta krpanje zračnic (flike, lepilo, orodje). Vsaka ekipa mora s seboj imeti tudi vsaj 1 pribor prve pomoči.

*Zvezdica pomeni, da označen del opreme tekmovalcem, ki na dogodku uporabljajo “tubeless” plašče, ni treba imeti s seboj.

Kako se lahko prijavim?

Enostavno! Kliknite tukaj in sledite navodilom!

Nisi dobil odgovora na svoje vprašanje? Ni panike!

Če nisi dobil odgovora na svoje vprašanje, predlagamo, da si prebereš razpis in pravilnik tekmovanja, kjer je tekmovanje podrobnejše predstavljeno. Če odgovora še vedno ne dobiš, nas lahko kontaktiraš preko maila (bicikleta.zur@gmail.com).


“Za zdravo telo, v Izolo na kolo!”