Categories
Obvestila

Zagon taborniške dejavnosti RJS

V času postopnega sproščanja omejitev in ukrepov s strani države v zvezi s koronavirusom COVID 19 je čas, da vzpostavimo varno izvajanje aktivnosti mladinskih in ostalih organizacij. Zavedamo se, da pojav novega koronavirusa pomeni dodatno tveganje v življenju in potrebo po spremembi obnašanja ter prilagoditvah. Najpomembnejši ukrep za nadzor okužbe je, da ostanejo doma bolni oz tisti s kakršnimkoli od teh simptomov: povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje (občutek pomanjkanja zraka), driska.

Higiena kihanja in kašlja ter vzdrževanje primerne razdalje sta ključnega pomena za omejevanje širjenja virusa in drugih mikroorganizmov s kapljicami, medtem ko sta higiena rok in zlasti izogibanje dotikanju obraza z nečistimi rokami pomembna za preprečevanje posrednega stika z mikroorganizmi.

Otroci in mladi tako kot odrasli potrebujejo socializacijo, pristen stik in odklop od virtualnega sveta, ki ga je v času šolanja na daljavo veliko. Mladi sedaj bolj kot kdaj koli prej za celostno rast potrebujejo stik, druženje, prijatelje in pristnost. Ker imajo socializacija, rekreacija ter bivanje v naravi znanstveno dokazan pozitiven vpliv na zdravje, smo otrokom in mladostnikom s primernimi ukrepi dolžni v največji možni meri omogočiti izvajanje aktivnosti (srečanja, izleti, taborjenja in podobne aktivnosti).

Društvo tabornikov, RJS Izola bo po priporočenih smernicah organizirala vodova srečanja na taborniškem prostoru v Jagodju.

Vodniki, ki bodo izvajali program še v juniju, vas bodo pozvali na sestanek.
Starši bodo morali podpisati IZJAVO STARŠEV ALI SKRBNIKOV PRED SODELOVANJEM OTROKA ALI MLADOSTNIKA NA TABORNIŠKIH DEJAVNOSTIH ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja covid-19. Izjava je dostopna na spodnji povezavi.

IZJAVA

Živimo taborniško še naprej!